.gif)
[ko te tohutoro i roto i te reo Pākehā]
page 1.gif)
Niu Tireni. Ture Whakatikatika I Te Ture Mo Horowhenua Poraka.
1906, No. 1.
He Ture hei whakatikatika i "Te Ture mo Horowhenua Poraka, 1896."
Notemea he whenua Maori nga whenua e whakaaturia nei e te Kupu Apiti Tuatahi me te Kupu Apiti Tuarua ki tenei Ture:
1. | Te Ingoa Poto o tenei Ture ko "Te Ture Whakatikatika i te Ture mo Horowhenua Poraka, 1906." | ||||||||||
2. | Ko wahanga-tekiona (b): o tekiona waru o te Kupu Apiti Tuatoru o "Te Ture mo Horowhenua Poraka, 1896," kua whaka-korea e tenei Ture, a kua hoatu ko tenei e whai ake nei hei whaka-kapi:—
|
Nga Kupu Apiti
Kupu Apiti Tuatahi.
Katoa tera wahi o Horowhenua Poraka e takoto nei i roto i Poraka IV, Takiwa Ruri o Moutere, me Poraka II, Takiwa Ruri o Waitohu, e mohiotia nei ko te kainga o McDonald. Nga rohe: Ki te raki-whaka-te-rawhiti ko Hokio Awa; ki te rawhiti ko tetahi wahi o Horowhenua Poraka; ki te tonga he rori; a ki te rato ko tetahi wahi o Horowhenua Poraka, ka tae ki te timatanga: e whakaaturia nei taua whenua e te mapi o -Horowhenua Poraka kei roto i te Tari Ruri Takiwa o Werengitana.
Kupu Apiti Tuarua.
Katoa tera wahi o Horowhenua Poraka e takoto nei i roto i Poraka IV, Takiwa Ruri o Moutere, me Poraka II, Takiwa Ruri o Waitohu. Nga rohe: Ki te raki ko Hokio Awa a tae noa ki te taiapa a McDonald; ka rere i taua taiapa ka tae ki te rori; ka rere i taua rori whaka-te-rawhiti ki te taiapa a McDonald ki Hokio Awa; ka rere i taua awa ka whiti i te rori ka tae ki Ruamatangi Poraka; ka rere i Ruamatangi Poraka ka tae ki Horowhenua Nama 9 Poraka; ki te tonga ko taua Horowhenua Nama 9 Poraka; a ki te rato ko Wahanga 41 o Horowhenua Nama 11b Poraka ka tae ki te timatanga: e whakaaturia nei taua whenua e te mapi o Horowhenua Poraka kei roto i te Tari Ruri Takiwa o Werengitana.